Locatie

De Wielerdag Nederlandse Gemeenten vindt in 2019 plaats in de gemeente Sluis. Zaterdag 14 september 2019 verzamelen burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen uit het hele land zich in Breskens voor dit sportieve evenement.

De gemeente Sluis is een uniek stukje Nederland in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, grenzend aan Belgiƫ. Een divers gebied met gezellige authentieke kernen, brede zandstranden, natuurlijke duinen, een weids en afwisselend polderlandschap en een groot aanbod van evenementen en bezienswaardigheden. We laten de bestuurders hier graag mee kennismaken en dat op de fiets! Fietsen in de gemeente Sluis betekent uitzicht op zee, fietsen over dijken, door polders en door het mooie achterland.

De twee routes starten in Breskens. Het startschot wordt gegeven door de Commissaris van de Koning Han Polman. Langs de kust fietsen de bestuurders in een rustig tempo richting Sluis waar zij een tussenstop maken in het Belfort. Dit is het enige Belfort in Nederland. Vervolgens rijden zij door de polders en het achterland terug naar Breskens. Aan het einde van de middag is het Nederlands Kampioenschap op de Promenade in Breskens. Het startschot wordt gegeven door ID-wielrenster Irma van Duyn. Welke bestuurders gaan er dit jaar met de titel vandoor?