Wielerdag Nederlandse Gemeenten in Bollenstreek

13 juli 2018
De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement. De organisatie van dit evenement is in handen van De RTV Bollenstreek.
 
 
Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. De Wielerdag, voorheen Burgemeestersfietsdag kent een mooie traditie als gezellig en sportief fietsevenement. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot DE graadmeter voor fietsminnende bestuurders van Nederland.

 

Kopje van Bloemendaal
Er gaan twee routes in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. De inrijdroute van 60 km route kent als letterlijk hoogtepunt het ‘Kopje van Bloemendaal’, de 43 meter hoge duintop, die elke wielrenner bedwongen moet hebben! De recreatieve route is ongeveer 30 km.

 

NK Wielrennen
Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen en barst de strijd los op de wielerbaan van De RTV Bollenstreek in Lisse.

 
Programma
12.00                Inloop bij De RTV Bollenstreek met lunch
12.30                Welkom
12.45               Omkleden (eventueel)
13.00               Toertocht 60 km of 30 km
15.30                Einde toertocht gemeentehuis Hillegom met koffie en gebak
16.30                Start Kampioenschap bij de Wielerbaan Lisse
 
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Hillegom, 0252 537245