Evenement 2018 – Hillegom en Lisse

Op vrijdag 31 augustus fleuren fietsers de Bollenstreek op. Die dag hebben de Zuid-Hollandse gemeenten Hillegom en Lisse de eer om uit het hele land gasten te ontvangen in het kader van de Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Burgemeester van Hillegom Arie van Erk en gemeentesecretaris van Lisse Jan Schellevis wonnen vorig jaar namelijk het kampioenschap.

Hillegom en Lisse zijn van oudsher echte bollendorpen. De handel in bloembollen floreert er nog steeds en jaarlijks trekken de bollenvelden in het voorjaar veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Lisse heeft daarbij ook nog bloemententoonstelling Keukenhof binnen zijn grenzen, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers verwelkomt. En, Lisse is net als de organiserende gemeente van vorig jaar uitgeroepen tot Groenste Gemeente van Nederland.

Er zijn veel bezienswaardigheden in de bedrijvige Bollenstreek, waaraan de deelnemers aan de recreatieve tochten in de middag hun hart kunnen ophalen! De mooie route gaat in een rustig tempo dwars door de Bollenstreek en de duinen met een stop in het hart van Hillegom. Aan het einde van de middag is het NK Wielrennen voor bestuurders en barst de strijd los op de wielerbaan van de RTV de Bollenstreek in Lisse. Welke mannen en vrouwen gaan er dit jaar met de titel vandoor? Bestuurders van Nederland, kom kijken of nog liever, fiets mee! Uw partner is ook welkom. Graag tot 31 augustus!